Om Skolmaten

I grundskolan och grundsärskolan har alla barn rätt till kostnadsfria och näringsriktiga skolmåltider, oavsett om det är en kommunal eller fristående skola. En ny folder ger kortfattad information om skolmaten i staden.

Nu finns en folder om vad som gäller för skolmaten i grundskolan i Stockholms stad. Den beskriver bland annat kortfattat de riktlinjer som styr all måltidsverksamhet både i kommunalt drivna kök och skolor som har externa måltidsentreprenörer.

Syftet är att stadens skolor ska ha en likvärdig kvalitet för måltiderna och att de ska lyftas fram som en del av den pedagogiska verksamheten.

Annat som tas upp är utbildning, säker mat, näringsinnehåll och hållbar utveckling.

Du kan hämta foldern "Skolmaten i Stockholms stad" som pdf till höger.

Skolrestaurangen, restaurang Lime ska vara en positiv  och naturlig mötesplats där det serveras god, näringsriktig och välbalanserad lunch som skapar koncentrerade och välbefinnade elever och personal.

Vi vill väcka intresset för mat och måltider på ett positivt sätt. Lunchen som serveras tillgodoser 25 - 35% av det dagliga energi -och näringsintaget och är sammansatt ur kostcirkeln.

Till lunchen serveras:

• ekologisk lättmjölk och vatten
  • hårt bröd varav ett kravmärkt
  • bregott - ekologiskt
  • en stor säsongsanpassad salladsbuffé

Mellanmålet är länken mellan målen

Mellanmål serveras 13:30-14:45

Vi serverar nyckelhålsmärkt mellanmål som kan bestå av:

• ekologisk lättmjölk, naturell lättfil eller yoghurt
  • ekologisk müsli
  • mjukt bröd, hårtbröd, fullkornskorpa
  • bregott - ekologiskt
  • pålägg såsom ost, kalkon och mjukost
  • grönsaker och frukt

Mellanmålet tillgodoser 10 - 15% av det dagliga energi -och näringsintaget.

Har du några frågor rörande ditt barns mat på skolan så som allergier, andra kostvanor etc är du välkommen att kontakta oss; Dani, Eva, Haddy, Nok.

Husmor: 076-12 222 12

e-post till: dani.sanaizadeh@stockholm.se